"Vefatının 80. yılında Mehmet Akif Ersoy" paneli  

"Vefatının 80. yılında Mehmet Akif Ersoy" paneli

TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Beşir Atalay ile Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla, Kastamonu’da “Vefatının 80. Yılında Mehmet Akif Ersoy“ konulu panel düzenlendi.  



Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen panelde konuşan TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Beşir Atalay, Mehmet Akif Ersoy´un 1.Meclis´in milletvekili olduğunu, 2. Meclis´in farkını gençlerin ileride daha iyi anlayacağını ifade etti. Salonun dışında Mehmet Akif ile ilgili sergiyi gezdiğini dile getiren Atalay, şunları kaydetti: "Sergiye baktığınızda aslında bir hüzün dönemini görüyorsunuz. Bütün o destansı şiirleriyle İstiklâl Marşı ile o Osmanlı´nın son dönemiyle imparatorluğumuzun hüzün dönemi aslında. İstiklâl Marşı’nın yazıldığı günler ve sonrası fotoğraflarda, Mısır hayatını gördüğünüzde içinizde aynen yaşıyorsunuz. Siz gençler gelecekte inşallah bu toplumun yazarları, düşünürleri olacaksınız. Düşünmek, irdelemek, acılar çekmek, olup bitenlere gücünüz yetmediğinde çok üzülmek ama mücadele etmek, sorumluluğun farkında olmak, bilinçli olmak, dertli olmak, işte bütün bunlar erken olgunlaşmadır."

 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, Mehmet Akif Ersoy´u tüm gençlerin iyi anlaması gerektiğini dile getirdi. Erdem, Mart 2016´da, İstiklâl Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif´i Anma Haftası vesilesiyle 11 ilde anma programları düzenlendiğini, Kastamonu´da da 11 Mayıs´a kadar anma etkinlikleri yapılacağını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.