Toplum Yararına Program Protokolü  
Toplum Yararına Program Protokolü

Toplum Yararına Program Protokolü

Millî Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile İçişleri bakanlıkları arasında, okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin Toplum Yararına Program kapsamında karşılanmasını sağlayacak protokol imzalandı.  

Toplum Yararına Program Protokolü

Protokolle okullarda 47 bin 850 hizmetli, 9 bin 473 güvenlik görevlisi olmak üzere 60 bine yakın kişi görevlendirilecek.


"Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü"nün imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında düzenlendi. Törene, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve ilgililer katıldı.

 

"Yaklaşık 10 bin güvenlik elemanı alacağız"

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada geleceğin teminatı olan gençlerin daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığının bütün illerde riskli olarak belirlediği okulların kameralarla güvenlik alanı içine alınması konusunda mutabakata vardıklarını bildiren Yılmaz, bu konuda çalışmaların başladığını açıkladı.

 

Bakan Yılmaz, "Bu konuda sağlanan güvenliğe ilave olarak da Çalışma ve Güvenlik Bakanımızın katkısı ve kararıyla yaklaşık 10 bin güvenlik elemanı alacağız. Valiliklerce belirlenen riskli okullarda istihdam edeceğiz. Evlatlarımızın daha güvenli bir ortamda okuması, okula gelişlerinde ve gidişlerinde herhangi bir zararlı unsurla karşılaşmaması, muhatap olmaması için ortak bir çalışma gerçekleştirdik." dedi. Toplum Yararına Program kapsamında güvenlik elemanının yanında 50 bine yakın temizlik elemanının istihdam edileceğini bildiren Bakan Yılmaz, gençlerin bugüne kadar kaliteli bir eğitim aldığını ancak hizmette sınır olmadığını, daha iyi şartların oluşturulması için çalışacaklarını dile getirdi.

 

İçişleri Bakanı Soylu ise, FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle yürütülen mücadelenin yanında şehirlerin asayişi ve toplumun güvenliğinin de bakanlıklarının asli işlerinden olduğunu vurguladı. İmzalayacakları protokol kapsamında güvenlik açısından riskli görülen okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin sağlanacağını belirten Soylu, güvenlik sertifikası bulunan 9 bin 473 özel güvenlik görevlisinin okullarda görevlendirileceğini bildirdi.

 

Okulların güvenliği konusunda vali, kaymakam, belediye başkanı, okul müdürü, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının da sorumluluklarının bulunduğuna dikkati çeken Soylu, bunun bir saha görevi olduğunu söyledi. Yeni yapılacak okullarda güvenlik kamerası sisteminin de yapım ihalesine dahil edilmesi yönünde düzenlemeye gidileceğini bildiren Soylu, 760´ı aşkın okula güvenlik kamerası sistemi takılacağını açıkladı.

 

Soylu, alınan tedbirler ve atılan adımlar sayesinde okulların güvenliği konusunda bu yıl önemli bir farkın ortaya çıkacağını belirterek, "İçişleri ve Millî Eğitim bakanlıkları olarak bugüne kadar bin 637 özel güvenlik görevlisine asayiş, narkotik ve terörle mücadele konularında eğitimler verdik. Bu programımız başarılı bir şekilde yürümektedir. Bu hem ailelerimiz hem ülkemiz hem eğitimimiz için önemli projedir." ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu´na sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür eden Soylu, "İnşallah hayırlı olacaktır. İnşallah her birimiz üzerimize düşen vazifeyi yerine getirerek okullarımızı uyuşturucu belasından, asayişsizlik tehlikesinden kurtaracağız." dedi.

 

"Ailelerin gözünün arkada kalmaması için önemli bir adım atıyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu da, Toplum Yararına Program kapsamında 47 bin 850 kişinin hizmetli olarak okullarda istihdam edileceğini bildirerek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Millî Eğitim ve İçişleri bakanlıklarımızca toplamda yaklaşık 60 bin kişi okullarımızda görevlendirilecek. Bu protokolle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarının hijyenik ve güvenli şartlarda eğitim alması için önemli bir adım atmış oluyoruz. İnşallah bu adımlarımız eğitim camiamıza, ailelere ve ülkemize hayırlı uğurlu olur." diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü" Yılmaz, Soylu ve Sarıeroğlu tarafından imzalandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.