TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Yılmaz, "Maddeden Manaya" temalı serginin açılışına katıldı  
TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Yılmaz, "Maddeden Manaya" temalı serginin açılışına katıldı

TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Yılmaz, "Maddeden Manaya" temalı serginin açılışına katıldı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, "Maddeden Manaya" temalı serginin açılışına katıldı.

TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Yılmaz, "Maddeden Manaya" temalı serginin açılışına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Selçuklu Devletinin kültür anlayışını anlatan "Maddeden Manaya" temalı 90 ürünün yer aldığı sergi açıldı.
 
Serginin açılışında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, burada bulunan bir grup gaziyi selamladı ve Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin´de yürütülen harekata katılan askerlere de başarılar diledi. Devletin, ebet müddet var olacağını vurgulayan Kahraman, "Bunda payı olanları selamlıyorum. Millî Eğitim Bakanlığının millî, bize has değerlere sahip noktasına gelmesinden dolayı verilen gayretlerden dolayı sayın Bakanı huzurlarınızda selamlıyorum. Kökümüze, sanatımıza sahip çıkmalı, mukallit olmamalıyız. Kendi sanatımızla, ilmimizle, irfanımızla beraber olacağız." dedi.
 
"Bütün birikimimizi evlatlarımıza eğitim yoluyla aktarmak istiyoruz"
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Türk kültürünün en temel değerinin insan olduğunu, insanın değerli olduğunu, her hali ile hürmete layık olduğunu, bu anlayışın sonucunda insanın da insanın ürettiğinin de değerli olduğunu söyledi. Değerlerin korunup nesilden nesile aktırılmasının insana gösterilen değerin bir tezahürü olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu doğrultuda bütün birikimimizi evlatlarımıza eğitim yoluyla aktarmak istiyoruz. Kültürü korumak, geliştirmek ve nesilden nesile aktarmak eğitimin vazifesidir. Bu görev, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, okullar tarafından yerine getirilmektedir." diye konuştu.
 
Bakan Yılmaz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın, dün kendisine Meclisteki çalışmalardan örnekleri gösterdiğini, Meclisin bugünkü halinin dünden çok daha güzel olduğunu anlattı. "Meclisteki çalışmaları gördükten sonra bu medeniyetin bir bireyi olmaktan gurur duydum." diyen Yılmaz, "İnşallah biz de o kültürün bir parçası olan Selçuklu döneminden kalan eserlerin bir kısmını olgunlaşma enstitümüzün aracılığıyla vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Marifet iltifata tabidir. Bu çalışmalar beğenildikçe Türkiye´nin dört bir tarafına da yaygınlaştıracağız. Yüz akı iki cihana bedeldir, Allah yüzümüzü ak eylesin." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezen TBMM Başkanı Kahraman ve Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan Türk bayrağı motifli kravatları gazilere takdim etti. 
 
Sergi, 3 gün boyunca açık kalacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.