ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK DERGİSİ, CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÖZEL SAYISIYLA YAYINDA  
ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK DERGİSİ, CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÖZEL SAYISIYLA YAYINDA

ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK DERGİSİ, CUMHURİYETİN 100. YILINDA ÖZEL SAYISIYLA YAYINDA

Millî Eğitim Bakanlığınca çıkarılan "Özel Eğitim Çocuk" dergisi, cumhuriyetin 100. yılına özel sayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde okuyucusuyla buluştu.


MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan, bütün çocukları kucaklamayı ve özel gereksinimli bireylerin yaşam yolculuklarıyla ilgili farkındalık aşılamayı amaçlayan "Özel Eğitim Çocuk" dergisi,  cumhuriyetin 100. yılı temasını işleyerek 10. sayısını 100. yıla ithaf etti.

 

Cumhuriyet değerlerinin bilinciyle hazırlanan ve okuyucusunun beğenisine sunulan Özel Eğitim Çocuk dergisinin bu sayısında Mustafa Çiftci, Abdullah Harmancı, Bestami Yazgan, Neslihan Saltaş, Çağrı Gürel, Osman Çeviksoy, Ayşegül Sözen Dağ, Hüseyin Kaya, Elçin Kuzucu gibi Türk edebiyatının ve çocuk edebiyatının usta kalemlerinin yazılarıyla Şebnem Aydın, Doruktan Turan, Ramila Aliyeva, Betül İlter, Sevgi İçigen, Esra İlter Demirbilek gibi isimlerin de çizgileriyle renklendirdiği "cumhuriyet" dolu bu sayıda yine birbirinden renkli ve eğlenceli masallardan hikâyelere, şiirlerden karikatürlere çeşitli çalışmalara yer verildi.

 

Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlamanın coşkusunun yansıtıldığı bu sayıda, bugünlere ulaşmamızı sağlayan Salihlili Mehmet, Nezahat Onbaşı, Gazi Cemal gibi çocuk kahramanlardan cumhuriyetin bilim insanlarına kadar nice önemli isim öğrencilerle buluşturuldu.

 

Bu sayıyla öğrencilerin özel sporcuların Türkiye Yüzyılı'ndaki başarılarını görerek farkındalık oluşturmaları hedeflendi. Öte yandan Gülten Dayıoğlu, Mete Gazoz, Özhan Eren gibi örnek şahsiyetleri onların dilinden dinlemeleri, ülkemizde gerçekleştirilen ve cumhuriyetin sonraki yüzyıllarına ilham verecek gelişmelere tanıklık etmeleri amaçlandı.

 

Dijital dergi, sesli dergi ve Türk İşaret Dili destekli olarak da hazırlanan "Özel Eğitim Çocuk" dergisine "ozelegitimcocuk.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

 

 

Dergiye ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.