Öğrenciler, üniversite tercihlerini daha doğru yapabilecek  
Öğrenciler, üniversite tercihlerini daha doğru yapabilecek

Öğrenciler, üniversite tercihlerini daha doğru yapabilecek

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda, öğretmen ve öğrencilerin öğrenim süreçlerinde teknolojiyi kullanmalarına katkı sağlayacak “Google for Education” ve üniversite sınavı öncesi gençlere yol gösterici olacak  “Google Üniversite Seçimim” projeleri için Google ile iş birliği protokolü imzalandı.

Öğrenciler, üniversite tercihlerini daha doğru yapabilecek

Başkent Öğretmenevi´nde düzenlenen törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dünya çapında bilinen ve yakından takip edilen FATİH Projesi´nin, eğitim teknolojileri alanında bütün ülkelere örnek olacak bir işlerliğe kavuşacağını, projenin oluşturduğu bilgi ve birikimin eğitimcilerin yolunu açacağını kaydetti. FATİH Projesi´nin tecrübesinin gelişerek devam etmesini, kendisini güncelleyebilme yeteneğine sahip olmasını arzu ettiklerini ifade eden Bakan Avcı, bu tecrübeye bilişim sektöründeki firmaların katkı sağlamasının da kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

 

“Dijital dünyanın parlak zekaları, teknolojik alışkanlıkları eğitim lehine çevirecek çalışmaları artırmalıdır”

Bakan Avcı, "Dijital teknolojideki bütün gelişmeleri eğitim ortamlarında yansıtacak, hayatın bir parçası haline gelen interneti ve internet kültürünün araçlarını eğitim için kullanma yollarının oluşmasını temin edecek çalışmalara daha fazla ihtiyacımız var. Bilişim sektörü eğitim üzerinde daha fazla düşünmeli, çözümler bulmaya ve üretmeye daha fazla odaklanmalıdır." diye konuştu. Dijital dünyanın parlak zekalarının eğitim için ve özellikle öğretmenlerin, öğrencilerin teknolojik alışkanlıklarını eğitim lehine etkileyecek, o yöne çevirecek çalışmalarını artırması gerektiğini vurgulayan Bakan Avcı, Google´ın eğitim ana başlığında çalışma başlatmasını önemli bulduğunu söyledi.

 

Bakan Avcı, "Google ile başlattığımız bu iş birliğiyle, günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açması sağlanacaktır. Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız." şeklinde konuştu. Bu tecrübenin Google Education´a da işlevsel yararlı bilgiler kazandıracağına, ürün geliştiricilere yeni fikirler sunacağına inandığını ifade eden Bakan Avcı, Google´ın üniversite adayı öğrenciler için Bakanlığın desteğiyle hazırladığı "üniversite seçimim" uygulamasının da öğrencilere, ülkedeki üniversiteler hakkında rehberlik yapacağını da sözlerine ekledi.

 

"Google bu projeyi sadece Türkiye için yaptı"

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı da Google´ın misyonunun dünyadaki bilgileri düzenleyerek, herkes için erişilebilir ve kullanılır hale getirmek olduğunu ifade etti. Türkiye´deki nüfusun, Avrupa´nın en genç nüfusu olduğunu belirten Kirazcı, yapılan görüşmelerde gençlerin gelecekle ilgili karar vermede rahat hissetmediklerinin ortaya çıktığını söyledi. Öğrencilerin bu ihtiyaçlarını teknolojiyle giderebileceklerini düşündükleri için MEB ile iş birliği yapılmasına karar verildiğini anlatan Özgür Kirazcı, "Amacımız, Türkiye´de 210 üniversitedeki 10 bin 700´den fazla programı öğrencilerin kolay şekilde takip edebilmesi, araştırabilmesi ve hayatları için en doğru kararı verebilmesi." ifadelerini kullandı.

 

Google´ın bu projeyi sadece Türkiye için yaptığını, yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kirazcı, üniversitelerin tanıtım videolarını hazırladıklarını anımsattı.

 

Bakan Avcı, sinevizyon tanıtımında ´Google Cardboard´ 360 derece gözlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde gezinti yaptı.

 

Konuşmaların ardından  iş birliği protokolü YEĞİTEK Genel Müdürü Ahmet Onur Ak ile Google Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Müdürü Liz Sprout tarafından imzalandı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.