Müsteşar Tekin, Tekirdağ´da yıl sonu karne dağıtım törenine katıldı  
Müsteşar Tekin, Tekirdağ´da yıl sonu karne dağıtım törenine katıldı

Müsteşar Tekin, Tekirdağ´da yıl sonu karne dağıtım törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "Anne baba, ebeveyn olarak o karne bizim de karnemiz, karneye öyle bakalım. Karnedeki başarılar da sizin başarınız, başarısızlıklar da sizin başarısızlığınız." dedi.

Müsteşar Tekin, Tekirdağ´da yıl sonu karne dağıtım törenine katıldı

Tekin, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan´ı makamında ziyaret etti. Vali Ceylan ve Müsteşar Tekin, ziyaretin ardından Süleymanpaşa 50. Yıl Ortaokulu yıl sonu ve karne dağıtım programına katıldı.
 
Müsteşar Yusuf Tekin törendeki konuşmasında bugün yaklaşık 8 aylık bir emeğin sonucu olarak hep beraber karne aldıklarını belirtti.. "Hep beraber diyorum, bir algıyı düzeltmemiz lazım. Bugün sadece çocuklarımızın karnesini vermiyoruz, bugün hepimiz kendi karnemizi alıyoruz." diyen Tekin, şöyle devam etti: "Lütfen bu konuya böyle yaklaşın. Bugün aldığınız karneler 3 paydaşın karnesi. Bir tarafta öğrencilerimiz var, öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bir tarafında Bakanlık olarak biz ve öğretmen arkadaşlarımız var, onlar da bir yıl içerisinde öğretmeleri, yapmaları gereken şeyin ne kadarını yaptıklarını görmüş olacaklar. Öğrencilerimizin notları, aynı zamanda öğretmenlerimizin de o müfredatı çocuklarımıza ne kadar, hangi oranda verebildiklerinin göstergesi. Biz de kendi karnemizi almış oluyoruz böylece. Karnedeki unsurlardan biri de veli olarak, bir anne-baba olarak biziz. O karne, sadece öğretmenler ve öğrencilere yüklenemeyecek kadar büyük bir sorumluluk. Bunu yaparsak sorumluluğumuzdan kaçmış oluruz. Anne baba, ebeveyn olarak o karne bizim de karnemiz, karneye öyle bakalım. Karnedeki başarılar da sizin başarınız, başarısızlıklar da sizin başarısızlığınız. Eğitim-öğretim süreci, sadece öğretmen ve öğrenciyle yürüyecek bir süreç değil. Velilerin de ciddi şekilde içerisinde olmaları gereken bir süreç."
 
"Nitelikli vakit geçirin"
Türkiye´de 18 milyon öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilere yaklaşık bir milyon öğretmenin ders verdiğini aktaran Tekin, "Ama onların sağlıklı koşullarda eğitim-öğretim görmesi için çaba sarf eden 80 milyon insanımız var. Türkiye´deki 80 milyonluk nüfus, eğitim ailesinin birer mensubu, ferdidir." diye konuştu.
 
Tekin, Tekirdağ´da 2002 yılında 3 bin 139 derslik bulunduğunu, kente 15 yıllık süreçte 4 bin 115 yeni derslik eklendiğini dile getirdi. Bir emek döneminin sonuna gelindiğini vurgulayan Tekin, öğrencilere ve anne-babalara, "Yaz tatili başlayacak. Adı üstünde bu tatil. Tatilde yapılması gereken şeyleri yapmak gerekiyor. Ben çocuklara en büyük ve mutlaka tamamlanması gereken eksiklik olarak gördüğüm bir husus var, onu tavsiye etmek istiyorum; çocuklar lütfen anne-babalarınızla vakit geçirin. Anne-babalar lütfen çocuklarınızla nitelikli vakit geçirin." önerisinde bulundu.
 
Programın sonunda Tekin ile diğer yetkililer öğrencilere karnelerini verdi. Karne dağıtımının ardından Tekin, okulda öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.