Müsteşar Tekin, EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı  
Müsteşar Tekin, EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı

Müsteşar Tekin, EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Çocuklarımızın, kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlarda eğitimlerine devam etmelerini sağlayan mekanizmaları hayata geçireceğiz.“ dedi.  

Müsteşar Tekin, EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’de eğitim ve yükseköğretim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren EDU SUMMIT Eğitim Zirvesi’ne katıldı.


Taksim’de bir otelde gerçekleştirilen zirvede konuşan Tekin, üniversitelerin, siyasi arenada ülkelerin dünya konjonktüründe en ciddi rekabet kurumlarından biri haline geldiğini, bu anlamda üniversitelerin misyonunun önemli olduğunu vurguladı. Tekin, siyasi iradenin ve bürokrasinin, üniversitelerin rekabet edebilmek için önlerini tıkayacak mekanizmalar üretmek yerine daha rahat hareket edebilecekleri mekanizmalar üretmeleri gerektiğini aktararak, şöyle konuştu: "Yaptığımız uzun ve verimli istişareler sonucunda rekabeti oluşturabilecek mekanizmaları geliştirdik. Bu tür toplantılar bu yapıların karşılaştıkları problemleri ideal çözümlerinin aktarıldığı, tartışıldığı mekanizmalar oluyor ve bizlere de yol gösterici oluyor. Türkçe dışında ikinci bir dil öğretilmesi ve bu süreçte karşılaşılan sıkıntılar, öğrencilerin sanatsal ve sportif etkinliklerin daha yoğun bir şekilde yapabilecekleri bir ortamın oluşması konusu da olmak üzere birçok konuda adım attığımızı buradan paylaşmak istiyorum. 

 

Çocuklarımızın kültürel, sanatsal ve sportif yeteneklerini küçük yaşlarda tespit ederek, bu yeteneklerine göre eğitim alacakları, bu yeteneklerini geliştirebilecekleri ortamlarda eğitimlerine devam etmelerini sağlayan mekanizmaları hayata geçireceğiz. 4+4+4´ün ikinci kademesinde yer alan 5´inci sınıflar yetenek tarama testinden geçirilecek ve bu yeteneklerine göre çocuklarımız sportif yetenekleri keşfedilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeteneklerini geliştirecek eğitimleri alacaklar. Aynı taramayı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de yapmak istiyoruz."

 

Tekin, OECD ülkeleri içerisinde diğer ülkelere nazaran Türkiye´nin 2 katı ders saati yabancı dil bilgisi müfredatı olduğunu vurgulayarak, "Yabancı dil yeterlilikleri çok düşük. ´MEB okullarında yabancı dil ders saati arttırılsın´ demek çözüm olmuyor. 5´inci sınıfları Türkçe ve yabancı dilin yetkinliğin arttırıldığı bir hazırlık sınıfı olarak tasarlama aşamasındayız, bunun alt yapı çalışmaları yürüyor bir aksilik olmazsa pilot uygulamayla başlayacak ve ardından tüm Türkiye´de yayacağız." ifadelerini kullandı. Yusuf Tekin, üniversiteler tarafından kendilerine yapılacak her türlü öneriye açık olduklarını söyledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.