"İYİLİK OKULU" PROJESİNİN İLK DERSİ İSTANBUL'DA YAPILDI  

"İYİLİK OKULU" PROJESİNİN İLK DERSİ İSTANBUL'DA YAPILDI

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen "İyilik Okulu"nun ilk dersi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.


Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 9 yıl önce başlayan "İyilik Okulu" projesinin çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

 

Yılmaz, "Genellikle iyilik denilince yardımlaşma ön plana çıkıyor gibi geldi. Hâlbuki bir insana tebessüm etmek bir iyiliktir. Yoldaki bir taşı alıp bir kenara koymak bir iyiliktir, bir insana dokunmak iyiliktir. Olmaması gereken bir şeyi olmaması gerektiği yerden alıp temizlemek bir iyiliktir. İyiliğin sınırı yok." dedi. Okullarda iyiliği yaymaya devam edeceklerine dikkati çeken Yılmaz, çocukların gönüllerine iyilik tohumlarını atacaklarını kaydetti.

 

Türkiye'nin iyiliği yayan ülke olarak en güzel örnek olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Dünyada gelişen olaylar bize gösteriyor ki daha çok iyiliği desteklememiz lazım, iyilerin yanında olmamız lazım. Dünyayı da böyle okumak lazım." ifadelerini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.