FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi Ankara’da başlıyor  
FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi Ankara’da başlıyor

FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi Ankara’da başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Eğitimde FATİH Projesi kapsamında  “Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2015” 5 Aralık’ta Ankara’da yapılacak.

FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi Ankara’da başlıyor

FATİH Projesi ile dünyadaki en büyük eğitim teknolojileri hareketini yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, bu alanda çalışan Türkiye´den ve dünyadan öğretmenleri, akademisyenleri ve sektör temsilcilerini 5 Aralık´ta, Ankara´da Eğitim Teknolojileri Zirvesi´nde buluşturacak.

 

Birincisi düzenlenecek zirvede, "geleceğin teknolojik sınıfları", "oyun tabanlı öğrenme", "eğitsel oyun", “eğitimde mobil öğrenme, “e-içerik", "üç boyutlu teknolojiler", "genç yazılımcılar", "sosyal medya ve bloglar" konularının aralarında bulunduğu yeni nesil eğitim teknolojileri tanıtılacak.

 

Yazılımdan donanıma yeni teknolojiler

FATİH Projesi´ne katkı sağlamak ve proje çerçevesinde oluşan ekosistemi daha etkin kullanmak amacıyla düzenlenecek "Eğitim Teknolojileri Zirvesi"nin ana konuları arasında "geleceğin teknolojik sınıfları", "oyun tabanlı öğrenme, eğitsel oyun", "eğitimde mobil öğrenme", "e-içerik", "üç boyutlu teknolojiler", "genç yazılımcılar", "sosyal medya ve bloglar", "eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı", "eğitimde etkin etkileşimli tahta kullanımı", "eğitimde engelsiz bilişim", "öğrenci merkezli eğitimde teknoloji destekli başarılı uygulamalar" yer alıyor.

 

Google Eğitim Direktörü zirveye katılacak

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın açılışını yapması planlanan zirvede, Google Eğitim Direktörü Bram Bout, Khan Akademi Türkiye Direktörü Alp Köksal, Intel Global Eğitim Uzmanı Dr. Sabine Huber de birer konuşma yapacak.

 

Uluslararası firmalardan zirveye yoğun ilgi

Pek çok uluslararası firmanın da ilgi gösterdiği zirvenin gelenekselleşmesi planlanırken; öğretmenler, akademisyenler, uzmanlar, öğrenciler, eğitim teknologları ve teknoloji sağlayıcıları toplam 70 bildiri ve sunum yapacak. Zirveye bine yakın katılımcının, 20 farklı özel sektör ve birçok üniversite temsilcisinin iştirak etmesi bekleniyor.

 

Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2015 ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak, bildiri, sunum veya özetlerinin yüklenebilmesi amacıyla "fatihprojesietz.meb.gov.tr" web sayfası faaliyete geçirildi. Zirve için gönderilen 306 bildiri Bilim Kurulu üyeleri tarafından değerlendirildi. 

 

Kendine güvenen, kabiliyetleri doğrultusunda desteklenen bir gençlik

Eğitimde FATİH Projesi, “Bilgi Toplumu Strateji Belgesi” doğrultusunda öğrenciler için bölgesel farklılık yaşamadan emsalleri ile eşit şartlarda, modern teknoloji ile hizmet alacağı bir eğitim ortamının içinde olmasını sağlamayı hedeflerken; öğretmenler için ise, öğrencileriyle kaliteli zaman geçirerek, modern sınıflarda, bilgi teknolojilerini kullanarak kendine güvenen, ilgi alanları ve kabiliyetleri doğrultusunda desteklenen bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyor.

 

Bu kapsamda; eğitimde FATİH Projesi’yle şimdiye kadar okullarda 800 bin uç internet alt yapısı kurularak 400 bin etkileşimli tahta, 42 bin yazıcı ve 1 milyon 438 bin tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamında 400 bin öğretmen eğitim alırken, sağlanan donanımları öğretmen ve öğrencilerin etkin bir biçimde kullanımına sunmak amacıyla www.eba.gov.tr portalı oluşturuldu. 

 

İçeriklerle zenginleştirilen EBA Portal, ders ve sınıf seviyelerine uygun, zaman, yer ve araçlardan bağımsız olarak erişim sağlanabilen güvenli içeriklere sahip.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.