Expo 2016 Antalya´da “Geleceğimi Koruyorum” projesi tanıtıldı  
Expo 2016 Antalya´da  “Geleceğimi Koruyorum” projesi tanıtıldı

Expo 2016 Antalya´da “Geleceğimi Koruyorum” projesi tanıtıldı

Expo 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi´nin açılışında, “Geleceğimi Koruyorum” projesinin tanıtım ve faaliyet standı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın katılımıyla açıldı.

Expo 2016 Antalya´da  “Geleceğimi Koruyorum” projesi tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle, okulöncesi ve ilkokul sınıf seviyelerine uygun olarak hayata geçirilen "Geleceğimi Koruyorum” projesinin tanıtımı, Expo 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi´nin açılışında yapıldı.

 

Teması “Çiçek ve Çocuk” olan fuarda “Geleceğimi Koruyorum” projesinin pilot okul öğrencileri, proje kapsamında dağıtılan ve içinde bitkileri tanımaya yönelik etkinlik ve tohumlar olan “Yeşil Defter” ile ilgili çalışmalarını sergilediler. Öğrenciler daha önce ektikleri tohumların filizlenmiş hallerini, tohum ve toprak ile ilgili çalışmalar içeren “Yeşil Defter” ile tanıdıkları bitkileri, toprak ve su kaynaklarının korunması bilincini anlatan deney, resim, şiir ve yazılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sunabilme heyecanını yaşadılar.

 

Tanıtımının ardından çocuklarla birlikte tohum eken Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında öğrencilerin daha önce ektiği domates tohumlarından çıkan domatesin tadına baktı. Öğrenciler, “Yeşil Defter” içinde bulunan tohumlardan yetiştikleri domates, biber ve lavanta fidelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a verdiler.

 

Bir sosyal sorumluluk projesi

Bir sosyal sorumluluk projesi olan "Geleceğimi Koruyorum" projesi; Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 2015 yılını “Uluslararası Toprak Yılı” ilan etmesi münasebetiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülüyor. Proje; yaygın etkisinin ülkesel boyutta olacağı, gelecek nesiller için doğal kaynakların korunması, kullanımı ve geliştirilmesini öngörüyor.

 

Projeyle ayrıca; Türkiye´nin sahip olduğu tarım alanları, su kaynakları ve bitki besin ürünlerinin bilinçsizce kullanımı sonucu meydana gelebilen olumsuzlukların önüne geçmek; genç kuşakların, geri dönüşümü ve sürdürülebilirliği olmayan doğal kaynakların korunması ve kullanımı ile ilgili hassasiyeti yüksek bir neslin yetişmesine katkıda bulunması amaçlanıyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.