Engelsiz eğitim programları güncellendi  
Engelsiz eğitim programları güncellendi

Engelsiz eğitim programları güncellendi

Özel eğitim ihtiyacı olanlar için el sanatları teknolojisi alanına ait 765 öğretim programı; görme, işitme, ortopedik ve zihinsel yetersizliği bulunanlar ile otizmliler için ayrı gruplandırarak güncel hale getirildi. Ücretsiz kurslar sayesinde engelliler, kendilerine iş imkanı yaratabilecek

Engelsiz eğitim programları güncellendi

Özel eğitim ihtiyacı olanlar için el sanatları teknolojisi alanına ait 765 öğretim programı güncelledi. Engelliler, ücret ödemeden katılacakları kurslar sayesinde ürettikleri hediyelikler ve diğer ürünlerle kendilerine iş imkânı bulabilecek.

 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel eğitim ihtiyacı olanların hayat boyu öğrenmeye katılımı ve yaygın eğitim hizmetlerine erişiminin sağlanması, bu kapsamdaki hizmetlerin niteliğinin artırılması amacıyla, el sanatları teknolojisi alanına ait 765 öğretim programı güncel hale getirildi.

 

Güncelleme, görme, işitme, ortopedik ve zihinsel yetersizliği bulunanlar ile otizmlilerin gelişim özellikleri, ihtiyaçları ve mesleki yeterlikleri dikkate alınarak yapıldı. Programlar, özel eğitim ihtiyacı bulunanların toplumla bütünleşmesi, ekonomik özgürlüklerini kazanması ve hayatlarını kendi başlarına sürdürebilmesine olanak tanıyacak şekilde gruplara ayrıldı. Bu kapsamda, dekoratif el sanatları, nakış, sanayi nakışı, ev tekstili ve halı desinatörlüğü alanlarındaki programlar, görme, işitme, hafif düzeyde zihinsel, orta veya ağır zihinsel engelliler, hafif düzeyde otizmliler, orta veya ağır düzeyde otizmliler için ayrı ayrı düzenlendi.

 

Kurslar arasında, filografi, makromeden abajur, çanta, nazarlık, gazetelik yapımı, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, şişle çorap, hırka, çanta, şal, çorap, eldiven örme, davul derisiyle abajur, nazarlık, pano, hamur bebek, jel mum, dekoratif tablo, kösele kemer çanta, atık kağıt ve muhtelif ambalaj ile keçeden aksesuar yapımı, sabun üretimi, canlı çiçek tanzimi, bebek odası hazırlama, banyo takımı ve pike dikimi, çeyiz ürünleri hazırlama, kilim ve Şile bezi dokuma bulunuyor.

 

El sanatları teknolojisi alanında hazırlanan 765 öğretim programı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yayımlanarak, e-YAYGIN Otomasyon Sistemi´ne tanımlandı. Bu kapsamda özel eğitim ihtiyacı bulunanlar, ülke genelindeki bin 337 yaygın eğitim kurumda, güncellenen programlar arasından engel gruplarına uygun olanlara katılabilecek.

 

Engelliler, taşıma hizmetinden yararlanacak

Kursa başvurular, özel eğitim ihtiyacı olanların ikamet adresine en yakın halk eğitimi, mesleki eğitim, turizm eğitim merkezleri ile olgunlaşma enstitüsüne yapılacak. Başvuran kursiyerlerin sayısında alt sınır aranmadan kurs açılabilecek. Kurslarda, aynı tür engeli olanların bir arada eğitim göreceği gruplar oluşturulacak. Kursiyerlerden ücret alınmayacak ve kursa katılanların taşıma hizmetinden faydalanması sağlanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.