DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ FUARI LONDRA'DA DÜZENLENDİ  
DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ FUARI LONDRA'DA DÜZENLENDİ

DÜNYANIN EN BÜYÜK EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ FUARI LONDRA'DA DÜZENLENDİ

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke standının yer aldığı ve eğitim ile teknolojiyi buluşturan dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak kabul edilen BETT (British Educational Training and Technology), İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi.

Fuara, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı da katıldı.
 
Bakan Yardımcısı Ökten ve beraberindeki Bakanlık heyeti, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve eğitim ile teknolojiyi buluşturan fuarda Türk ve yabancı ülke stantlarını ziyaret etti, stant yetkililerinden projeleri hakkında bilgi aldı.
 
Ökten, BETT Global temsilcileri ile de fuarda bir araya gelerek fuar organizasyonu hakkında bilgi aldı.
 
Ökten, daha sonra Birleşik Krallık Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanı Damian Hinds ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasında eğitim teknolojileri alanında yapılacak iş birliği konularına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Bakan yardımcısı Ökten, daha sonra dünyanın en büyük Biyoloji konferansına katıldı. 
 
Bakan Yardımcısı Ökten ve beraberindeki heyet, Londra ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi Çimen Keskin ile de eğitim faaliyetleri üzerine görüştü.
 
Türkçe ve Türk kültürü faaliyetleri
Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu kararı ile Londra Eğitim Müşavirliği nezdinde görev yapan okutman ve öğretmenlerle de bir araya gelen Ökten, bölgedeki Türkçe ve Türk kültürü faaliyetleri hakkında gerçekleştirilen toplantılara katıldı. Toplantının devamında Ökten, 1416 sayılı Kanun kapsamında İngiltere'de yükseköğrenim gören MEB burslusu öğrencilerle bir araya geldi,  taleplerini dinledi. 
 
Öte yandan Ökten ve beraberindeki heyet, Londra Büyükelçisi O. Koray Ertaş'ın da katılımlarıyla Birleşik Krallık'ta bulunan STK temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda da Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin yaygınlaştırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının ardından Ökten ve beraberindekiler, Londra Eğitim Müşavirliği hizmet binasını ziyaret etti.
 
Cambridge ziyareti 
Daha sonra Bakan Yardımcısı Ökten ve beraberindekiler, MEB okutmanlarının görev yaptığı Cambridge Üniversitesi Dil Bölümünü de ziyaret etti. Üniversite yetkilileri, Ökten'e Türkçe Bölümü çalışmaları hakkında sunum yaptı. Sunumun tamamlanmasıyla, Cambridge Üniversitesi Kütüphanesi ve üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Trinity College Kütüphanesi ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Osmanlı dönemine ait kitaplar incelendi. Kütüphane yetkilileri, Ökten ve beraberindekilere bu kitaplar hakkında detaylı bilgiler verdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.