Bosna Hersek´e çalışma ziyareti  
Bosna Hersek´e çalışma ziyareti

Bosna Hersek´e çalışma ziyareti

Türkiye ile Bosna Hersek arasında eğitim alanında sürdürülen iş birliğini geliştirmek amacıyla çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Bosna Hersek´e çalışma ziyareti

Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ve beraberindeki heyet Türkiye ile Bosna Hersek arasında eğitim alanında sürdürülen iş birliğini geliştirmek amacıyla çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

 

Ziyarette, Türkiye’nin Saraybosna’daki eğitim müşavirliği ile Yunus Emre Enstitüsünün eğitime ilişkin çalışmaları yerinde görüldü. Heyet daha sonra Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberoviç’i ziyaret ederek,  eğitime ilişkin görüş alışverişinde bulundular.  

  

Daha sonra, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Bosna Hersek’te Türkçeyi ikinci yabancı dil olarak seçen öğrencilerin öğrenim gördüğü okulları ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsünün “Tercihim Türkçe” Projesi kapsamında Bosna Hersek’te bulunan 10 kantondan hâlen 7’sinde Türkçe öğretiliyor olmasının, Osmanlıya hürmetin ve Türkiye’ye olan sevgi, güven ve bağlılığın bir kanıtı olarak değerlendirildi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.