BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında yer alan Suriyeli öğretmenlerin istihdam edileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. 

 

Suriyeli öğretmenlerin Bakanlığımızca istihdam edilmesi olarak haberleştirilen çalışma,  geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik olarak oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde yürütülen eğitim öğretim faaliyetine gönüllü olarak destek olmak isteyen Suriyeli öğretmenlerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir çalışmadır.

 

Bu çalışma, Suriyeli çocukların eğitime erişimini ve nitelikli eğitim hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlamak amacıyla başta UNICEF Türkiye Temsilciliği olmak üzere, ulusal ve uluslararası birçok kuruluş ile iş birliği içerisinde, Suriye’de öğretmenlik yapmaktayken ülkemize sığınmak zorunda kalan ve gönüllü olarak söz konusu faaliyetlere katılıp, Suriyeli çocuklara destek olmak isteyen kişilerin belirlenmesi amacıyla yürütülen bir faaliyettir ve sadece bu kamplardaki sığınmacılarla sınırlıdır.

 

Bakanlığımızca, yürütülen çalışmalara gönüllü olarak destek olan Suriyeli öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmemektedir.

 

Bakanlığımızın bu konu dışında Suriyeli öğretmenlerin istihdamına ilişkin herhangi bir çalışması da bulunmamaktadır. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.