Başbakan Yıldırım, Bakan Yılmaz ve beraberindeki çocukları kabul etti  
Başbakan Yıldırım, Bakan Yılmaz ve beraberindeki çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, Bakan Yılmaz ve beraberindeki çocukları kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki çocukları Çankaya Köşkü´nde kabul etti.

Başbakan Yıldırım, Bakan Yılmaz ve beraberindeki çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım Çankaya Köşkü´nde, Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda çocukları kabul etti. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın da yer aldığı kabulde çocuklar, Bakanlar Kurulu üyelerinin koltuklarına oturdu. Başbakan Yıldırım, 23 Nisan dolayısıyla Başbakanlık koltuğunu Pursaklar Altınova İlkokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esma Didesu Taşyürek´e verdi.
 
Yıldırım, kabulde yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce kabul edilen ilk resmi bayram olduğunu hatırlattı. Bu bayramın bir hikâyesinin olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Türk milleti, aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı´ndan sonra birlikte olduğu ülkelerle yenik düşmüş ve ondan sonra ülkemizi işgal edenlere karşı amansız bir kurtuluş savaşı başlatmıştır. Bu Kurtuluş Savaşı´nda kadın, erkek, genç, ihtiyar birçok insanımızı, ülkemizin bağımsızlığını, bayrağımızı, vatanımızı korumak için savaşlarda şehit verdik. Yavrularımız, çocuklarımız yetim kaldılar. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920´de açıldığında ulusal egemenliğimiz, yeni Türkiye Cumhuriyeti´nin ilanı bütün dünyaya duyuruldu. Daha sonra İstiklal Savaşı´nda yetim, öksüz kalan çocuklarımız için, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir bayram düzenledi, bir şenlik düzenledi, onların eğlenmesi, neşelenmesi ve geleceğe yönelik umutlarının artması için... Bu şenlik, şölen çok büyük ilgi gördü. Daha sonra 23 Nisan´ın bayram olarak kutlanmasına karar verildi. O gün, bu gün her yıl dünyada çocuklara mahsus bayram olarak kutlayan ve bütün dünya çocuklarına armağan eden bir ülkeyiz. Türkiye olarak yarınımızın güvencesi gençlerimizin, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için Millî Eğitim Bakanımız, diğer bakanlarımız var gücüyle çalışıyor, gayret ediyorlar. Ben sizlerin 23 Nisan Bayramınızı kutluyorum. Bugün Bakanlar Kurulumuzu sizler oluşturuyorsunuz."
 
Başbakanlık koltuğunda 11 yaşındaki Taşyürek oturdu
Yıldırım, "Şimdi Başbakanımıza sözü bırakıyorum" diyerek, 23 Nisan dolayısıyla Başbakanlık koltuğuna oturan Pursaklar Altınova İlkokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Taşyürek´e söz verdi. Çocuk Başbakan Esma Didesu Taşyürek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, millet egemenliğini hakim kılmak için 23 Nisan 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni açtığını ve bugünü çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. "Dünyadaki tüm çocukların hayranlıkla baktığı bir bayrama sahip olan bizler, çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız" diyen Taşyürek, "Bu duygularla hepimize güzel, mutlu nice bayramlar diliyor, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı dünya çocuklarıyla paylaşan tek ülke olmanın gururunu bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, bu ülke için canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Ayrıca, bizleri makamında ağırlayan, bu makamın asıl sahibi Sayın Başbakanımıza da tüm arkadaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.
 
Taşyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlayarak, neşe, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar temennisinde bulundu. Başbakan Yıldırım, Taşyürek´in çok güzel bir konuşma yaptığını belirterek  çocuk başbakandan, bakanlara ne gibi talimatlarının olacağını ve eğitimle, okullarla ilgili söyleyecek bir şeyi olup olmadığını sordu. Taşyürek, "Her zaman ülkemizin daha iyi olması için çalışıyoruz. Eğitim için çocukların görüşü alınmalı." dedi. Yıldırım, şöyle devam etti: "Sizler çok şanslısınız. Sizin kadar şanslı olmayan Suriye’de, Irak’ta çocuklar var. Silahlar arasında, savaşlar arasında acı çeken, annesini babasını kaybeden çocuklar var. İnşallah onlar da Türkiye’nin yardımıyla, desteğiyle bu sıkıntılardan kurtuluyor. Çünkü onlara da biz kucak açıyoruz. Ülkemizde onlara da yaşama fırsatı veriyoruz. Okula gitme imkanı sağlıyoruz. Türkiye büyük bir ülke. Çok güzel bir bayrağımız var. 780 bin kilometrekare vatanımız var. Çok güzel bir milletimiz var. 81 milyon rengarenk. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle her tarafının ayrı güzelliği olan bir ülkemiz var. Birbirini seven, bayrağı, vatanı, milleti için, istiklali için canla başla çalışan bir milletin evlatlarıyız. Siz küçükler, biz büyükler el birliğiyle, sizin heyecanınız bizim tecrübemiz bir araya gelecek ve Türkiye´yi, Cumhuriyetimizin 100. yılına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine birlikte taşıyacağız.”

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.