Bakanı Avcı, ASO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti  
Bakanı Avcı, ASO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Bakanı Avcı, ASO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2012-2013 yılında 1. Organize Sanayi Bölgesinde açılan Özel Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Bakanı Avcı, ASO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti

Okulun girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, okul konferans salonunda düzenlenen törende, okulun tanıtım filmini izledi. Daha sonra konuşma yapan Bakan Avcı, salonda bulunan okul yöneticilerine, "Türkiye´de mesleki ve teknik eğitimin gelişmesine, yeniden yapılandırılmasına örnek olabilecek, model teşkil edebilecek bir tecrübeyi gerçekleştiriyorsunuz. Bunun için size çok teşekkür ediyorum" sözleriyle seslendi.

 

Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) özel mesleki ve teknik eğitim liselerine ilişkin, "Burada gerçekten büyük hikâye var. Türkiye´nin daha önce pek çok orijinal eğitim teşebbüsleri olmuştur, başarılı oldukları, başarısız oldukları olmuştur. Burada yeni bir tecrübe var. Başarılı olacağı çok açık bir tecrübe var" dedi.

 

Ziyaret edilen okulun benzeri, onsekiz okul olduğunu dile getiren Bakan Avcı, "Aynı kulvarda koşan ve her biri, birbirinden yetkin ve orijinal okullarımız bunlar. Bunların en orijinallerinden ve ilklerinden birindeyiz. Buradaki çalışmalar, sadece müfredat itibariyle değil, hem öğrenci profili itibariyle, hem eğitici, hem yönetim modeli, hem çevre ilişkileriyle, organize sanayi bölgelerimizin ve sanayicilerimizin, müteşebbislerimizin katkıları nedeniyle bu modeli bizim Türkiye´de yaygınlaştırmamız gerekiyor" diye konuştu.

 

"OSB´lerdeki tecrübe herkese iyi anlatılmalı"

Basın kuruluşlarının buradaki başarıları ve heyecanı kamuoyuyla paylaşmasını arzu ettiğini ifade eden Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyi örnekler, ne kadar paylaşılırsa o kadar kolay yaygınlaşabiliyor. Burada ne olup bittiğini insanların bilmesi lazım. Belki bu tecrübelerin belgeselini yapmamız lazım. Yabancı televizyonlar yaşanan en küçük başarıları bir hikâyeye kavuşturmakta ne kadar başarılılar. Buna karşılık biz nedense kendi başarılarımızı önce kendimize ve sonra başkalarına anlatmakta, takdir etmekte ve alkışlamakta tutuk davranıyoruz. Burada gerçekten büyük hikâye var. Türkiye´nin daha önce pek çok orijinal eğitim teşebbüsleri olmuştur, başarılı oldukları, başarısız oldukları olmuştur. Burada yeni bir tecrübe var. Başarılı olacağı çok açık bir tecrübe var. Bu tecrübeyi göğsümüzü gere gere kendimize alçak gönüllük adına haksızlık yapmadan herkese tanıtmalıyız."

 

Bakan Avcı, konuşmasında Türk kültüründe öldükten sonra da amel defterine sevap yazdıran sadakai cariye kavramını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Öldükten sonra insanların amel defteri kapatılıyor artık.  Ne yaptıysanız onunla gidiyorsunuz. Ama bunun istisnalarından bir tanesi de geride hayırlı hizmetler bırakmış olmak ve eğitim bunların başında geliyor. Bir eğitim kurumu yaptığınızda, oradaki çocukların kazandıkları sizin arkanızdan hep geliyor. Bunlar sabahları defterlerini açıp bir harf yazdıklarında sizin amel defterinize de bir harf yazılıyor. Bundan güzel yatırım olmaz. Onun için sizlere imreniyoruz. Çok tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Bunun bütün hayırseverlerimize, iş adamlarımıza, sanayicilerimize örnek olmasını istiyoruz."

 

Bakan Avcı, atölyede çelik parlattı

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, okul yöneticileriyle birlikte lisenin uygulama atölyelerini gezdi.

Bakan Avcı, torna ve tesviye atölyelerini gezerken, bir tesviye masasının başına geçerek eline aldığı eğeyle çelik bir parçanın yüzeyini parlattı. Sınıfları da ziyaret eden Bakan Avcı, burada "Bu okul, öğrencilerine yüzde yüz istihdam garantisini peşinen sağlayan Türkiye´nin en seçkin eğitim kurumlarından biri. Nerede olduğumuzun farkında olalım diye söylüyorum" değerlendirmesini yaptı.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.