Bakan Yılmaz: Her işin başı eğitimdir  
Bakan Yılmaz: Her işin başı eğitimdir

Bakan Yılmaz: Her işin başı eğitimdir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğitime önem veren her şeye önem verir. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiştir. Eğitim sağlıktan da önce gelir. Her işin başı eğitimdir." dedi.

Bakan Yılmaz: Her işin başı eğitimdir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, programı kapsamında geldiği Gaziantep´te, Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 2 milyon nüfusun yaşadığı kentte, 500 binin üzerinde öğrenci bulunduğunu söyledi.

 

Gaziantep´in gözbebekleri olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, "2002´den bu yana eğitimde büyük mesafeler kaydettik. Daha almamız gereken mesafeler olduğunu da biliyoruz. İnşallah milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı ve valimizin de desteğiyle 2019 yılına kadar Gaziantep´in eğitim sorunlarını büyük ölçüde çözeceğiz." diye konuştu.

 

Milli eğitim camiasıyla bir araya gelerek Gaziantep´in eğitiminin fotoğrafını çekeceklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Hem gelecek yılın hem de bu yılın yatırımlarını nasıl daha iyi kullanabiliriz, bunun çalışmasını yapacağız. Eğitime önem veren her şeye  önem verir. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiştir. Eğitim sağlıktan da önce gelir. Her işin başı eğitimdir. İnşallah göreceksiniz, Gaziantep 2019 yılında Türkiye´nin yükselen yıldızı olacak. Eğitimde de parlayan yıldızı olacak. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Şu anda Gaziantep´te 500 milyon liraya yakın yatırımımız var. Bu Türkiye´deki en büyük 5 yatırım içerisinde. İstanbul birinciyse herhalde ondan sonra da Gaziantep geliyor. Allah nasip ederse Gaziantep´in sorunlarını çözeceğiz."

 

Bakan Yılmaz, Gaziantep Valiliğinde eğitim camiasıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve birim amirleriyle kentin eğitim alanında fotoğrafını çektiklerini söyledi.

 

Gaziantep´in öğrenci sayısının 550 bin civarında olduğunu aktaran Yılmaz, kentin nüfusunun 2 milyon olduğu düşünüldüğünde her dört kişiden birinin Milli Eğitim Bakanlığı ailesinin mensubu olduğuna işaret etti.

 

Bakan Yılmaz, kentin 2002’deki öğrenci sayısının 300 binken şu anda 550 bin olduğunu ifade ederek, "2002’de derslik sayısı 6 bindi şimdi 18 binin üzerine çıktı. 2002´de öğretmen sayısı 10 bindi şimdi 26 binin üzerine çıktı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 2002´de 58´den şimdi temel eğitimde 33´e, orta öğretimde 33´ten 26’ya indi." diye konuştu.

 

Öğretmen atamalarında öncelik Doğu ve Güneydoğu´ya

Geçen yıl Gaziantep’te 6 milyon 913 bin ders kitabının ücretsiz dağıtıldığını aktaran Yılmaz, kentte devam eden eğitim yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Gaziantep´te 345 okulda ikili eğitim yapılıyor. Şahinbey ilçesinde 4 bin 289, Şehitkamil´de 3 bin 200 dersliğe ihtiyaç var. Şu an Şahinbey’de 900, Şehitkamil’de 800 derslik yapılıyor. Toplam 5 bin 83 dersliğin inşallah en kısa zamanda planlamasını yapıyoruz, bunları Gaziantep’e kazandıracağız. Bu derslikler kazandırıldığında o zaman Türkiye ortalamasının daha iyi bir noktasına gelecek. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için mülakatlar başladı. Geçen dönemde de önceliği Doğu ve Güneydoğu illerine vermiştik, şimdi alacağımız bu 20 bin öğretmenin de önceliğini Gaziantep ve Şanlıurfa´ya vereceğiz. Bu iki ilimiz diğerlerine göre daha ihtiyacı olan iller. Gelecek yıl Gaziantep’in bir öğretmen açığı kalmayacak. Bir aksilik olmazsa gelecek yıl inşallah Gaziantep’in eğitimdeki sorununu çözmüş olarak huzurlarınızda yer alacağız."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.