BAKAN TEKİN'DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI  
BAKAN TEKİN'DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAKAN TEKİN'DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Tekin mesajında şunları söyledi:
 
"Aziz Milletimiz,
 
Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bu toprakları ebedî vatanımız kılan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, onların bize emanet ettiği şanlı mirası derin saygı ve minnetle yâd ediyoruz.
 
Çanakkale yalnızca bir zafer değil, aynı zamanda Anadolu'nun cesur evlatlarının mücadele azmi, kudreti ve sarsılmaz inancının müşahhas bir nişanesidir.
 
Çanakkale, asil milletimizin bağımsızlık için gösterdiği amansız mücadelenin abidesidir.
 
Şanlı ecdadımız, 'Çanakkale geçilmez!' dedirterek istiklalimize göz dikenlere karşı nasıl bir irade sergileyeceğimizi tüm cihana göstermiştir.
 
Bu büyük zaferin mimarları, ceddialimizin mukaddes kanlarıyla bayrağımızı yüceltti. Akif'in ifadeleriyle, 'Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...' sözleri, bu toprakların evlatları olarak bizlere, atalarımızın fedakârlıklarını ve kahramanlıklarını unutmamamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları, milletimizin kalbinde ebediyen yaşayacaktır.
 
Eğitim camiamızın ve yavrularımızın, Çanakkale ruhunu idrak etmesi, bu zaferin sadece askerî bir başarı olmadığını, bir milletin nasıl bir iman, azim ve kararlılıkla istiklalini ve istikbalini koruduğunu anlaması hayati önem taşımaktadır. Bu şuurla, evlatlarımızı bu mübarek mirasın farkında, bilinçli ve vatanına derin bir sevgi ile bağlı bireyler olarak yetiştirme kararlılığı içindeyiz.
 
Bu vesileyle bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor; onların gösterdiği yolda, yüksek irade ve azimle yürüme kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.
 
Çanakkale Zaferi'nin verdiği ilhamla, ecdadımızın izinde, yeni yüzyılımızı inşa etmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
 
Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.