BAKAN TEKİN TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV İLE BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN TEKİN TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN TÜRKMENİSTAN BAKANLAR KURULU BAŞKAN YARDIMCISI AMANNEPESOV İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov beraberinde üst düzey yetkililer ile 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde Ankara'ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u resmi törenle karşıladı.
 
Törende Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.
 
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde heyette yer alan Eğitim, Bilim, Sağlık ve Spor Kompleksinden sorumlu Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Nurmuhammet Amannepesov ile ikili görüşme gerçekleştirdi.
 
Görüşmede iki ülke eğitim ilişkileri istişare edilerek Türkiye'nin mesleki eğitim alanındaki tecrübelerinin yanı sıra spor, sanat, teknoloji liselerinde de kazanılan tecrübelerin paylaşılması gibi konular ele alındı. 
 
Ayrıca burslu öğrenci sayılarının artırılması, Türkmenistan'da Türkiye Maarif Vakfının açılabilmesi için gerekli iş birliğinin sağlanması ve Türkçe öğretiminin yaygınlaştırılması konuları istişare edildi.
 
Eğitim iş birliklerinde rota oluşturacak ortak çalışma grubunun kurulması konusunda da mutabakata varıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.