BAKAN TEKİN, RİZE'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
BAKAN TEKİN, RİZE'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

BAKAN TEKİN, RİZE'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rize'deki programı kapsamında Ardeşen'de düzenlenen toplantıda eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, "Hafta içi, hafta sonu ve mesai saati demeden illerimizi, ilçelerimizi ve okullarımızı ziyaret ederek öğretmenlerimizle, okul yöneticilerimizle bir araya gelerek hasbihâl etme imkânı buluyoruz." dedi.

İstişare toplantılarında ortaya çıkan fikirlerin çözüm bekleyen konuların çözümüne katkı sağladığını dile getiren Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Okullarımızın ihtiyaçlarını, sahanın ihtiyaç duyduğu konuları yerinde görmek ve çözüme kavuşturmak için il ziyaretlerimize yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle birebir görüşerek dertleşeceğiz. Karşılaşılan problemleri de yapacağımız istişareler sonucunda ortaya çıkacak ortak bir şuurla çözeceğiz inşallah."

 

Her işi istişareyle yapma stratejisiyle hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, "Bunun hem insani hem de ahlaki olmanın bir gereği olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bir problem tespit ettiğimizde onunla ilgili olarak sahayla konuşarak çözüme kavuşturuyoruz." dedi.

"Eğitimin asli unsuru öğretmenlerimizdir." diyen Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızın karşılaştığı, küçük dokunuşlarla çözebileceğimiz problemleri var. Ayrıca eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi başta olmak üzere okul aile birliklerinin işleyişine kadar çözüm bekleyen konuları gündemimize alarak bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. İnşallah, istişarelerle çok daha sağlıklı bir ortam oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini belirten Bakan Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki yüzyılda hepimiz için bir hedef koydu. Dedi ki 'Hep beraber Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz'. 'İnşa etmek' kavramından söz edilince bu kavramın yeri, kuşkusuz, eğitimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir hayal kurmamızı ve bu hayalimizin peşinde koşmamızı istedi. Biz de özgüveniyle, bilimsel donanımıyla, karakteriyle, millî ve manevi değerlerine bağlı yepyeni bir kuşak yetiştirip bu kuşağın inşa etmesine hep beraber çaba sarf edeceğiz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak ne kadar teorik düzenlemeler yaparsa yapalım bunlar öğretmen arkadaşlarımız tarafından içselleştirilmezse bunların başarılı olma ihtimali yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, konuşmasının sonunda yönetici ve öğretmenlere seslenerek "Ben size diyorum ki gelin Sayın Cumhurbaşkanımızın bizim için çizdiği bu yolda çocuklarımız, torunlarımız ve gelecek kuşakların bizi hayırla yâd edeceği bir adımı hep beraber inşa edelim istiyoruz." dedi.

Toplantıya katılan öğretmen ve eğitim yöneticileri de söz alarak görüş ve önerilerini paylaştılar. Toplantıya Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu da katıldı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.