BAKAN TEKİN, KKTC MECLİS BAŞKANI TÖRE İLE GÖRÜŞTÜ  
BAKAN TEKİN, KKTC MECLİS BAŞKANI TÖRE İLE GÖRÜŞTÜ

BAKAN TEKİN, KKTC MECLİS BAŞKANI TÖRE İLE GÖRÜŞTÜ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki resmî programı kapsamında KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile görüştü.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet, resmî temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.
 
Bakan Tekin, programı kapsamında ilk olarak Türkiye'nin KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile bir araya geldi. 
 
Ardından KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşen Bakan Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ikinci vatan olarak kabul ettiklerini belirterek bu yılın, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılı olduğunu hatırlattı. Çocuklara Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan cumhuriyet ve verilen mücadelinin önemini anlatmaya, bayrak ve devletine sahip çıkma şuurunu vermeye çalıştıklarını anlatan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başka bir vizyonu ortaya koyduğunu, önümüzdeki yüzyılda Türkiye Yüzyılı'nın inşa edileceğini söyledi. Bu sorumlulukla hareket ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Bakanlık çalışmalarında KKTC'nin de ayırt edilmediğini, Türkiye'deki çocukların yararlandığı olanaklardan buradaki çocukların da yararlanması için çaba sarf ettiklerini belirtti. 
 
Bakan Yusuf Tekin, gün içinde gerçekleştireceği temaslarda iki ülke arasındaki iş birliğini bir adım öteye taşımak için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini dile getirdi. 
 
Bakan Tekin ve heyetini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ağırlamaktan şeref duyduklarını kaydeden KKTC Meclis Başkanı Töre de "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, Millî Eğitim Bakanlığımızın ana vatan Türkiye'den yapmış olduğu çok büyük katkılar vardır. Millî davamız müşterektir. Özümüz, milletimizdir ve öznemiz millî davamızdır. Kıbrıs'taki Türk gençliğinin de Türk çocuklarının da mutlaka millî ve manevi değerle yetişmesi gerekir ki gelecek güvencemiz sağlam olsun." diye konuştu. 
 
KKTC'nin de İstiklal Marşı'nın aynı olduğunu, Türk bayrağının da kendi bayrakları olduğunu söyleyen Töre "Türk bayrağının yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devlet bayrağı da vardır. İkisi birlikte anayasamızda yer alıyor ve gönüllerde iki bayrağımız var. Gördüğünüz gibi makamlarda da iki bayrak var. Dünyanın beşten büyük olduğunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ifade etti ve bunu ispat ediyor. Bütün dünyada bu konularda liderlik yapıyor ana vatan. Ondan dolayı da ayrıca biz de çok mutluyuz." dedi. 
 
Ana vatanla yol yürümeye devam edeceklerini söyleyen Töre, Bakan Tekin'e temaslarında başarılar diledi. 
 
Görüşmelerde Bakan Tekin'e Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen de eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.