BAKAN TEKİN, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL'İ ZİYARET ETTİ  
BAKAN TEKİN, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL'İ ZİYARET ETTİ

BAKAN TEKİN, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL'İ ZİYARET ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki temasları kapsamında KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i ziyaret etti.

KKTC Başbakanlıkta Üstel ile bir araya gelen Tekin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Lefkoşa'da kendilerini misafir olarak görmediklerini belirterek Bakan olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yaptığını hatırlattı.
 
Tekin, KKTC'ye eğitim ve öğretim alanında destek vermeyi ve burada güzel çalışmalar yapmayı temenni ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: "Biz kendi çocuklarımız için eğitim ve öğretim anlamında sunabildiğimiz tüm imkânları buradaki kardeşlerimiz, çocuklarımız için de sunmak isteriz. Planlamalarımızı da öyle yapıyoruz. KKTC'den gelen destek taleplerinin karşılanması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı. Gün boyu yapılacak çalışmaların hayırlı sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni ediyorum. Yeni dönemde hem Türkiye'deki hem de buradaki çocuklarımız için güzel şeyler yapmayı Allah bize nasip etsin."
 
"Türkiye ile iyi ilişkilerimiz sayesinde eğitimde yaşadığımız sıkıntıları aşıyoruz"
KKTC Başbakanı Ünal Üstel de Bakan Tekin'in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hükûmet olarak çocukların daha güvenli ortamda iyi bir eğitim alabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. KKTC ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin tarihi bağına dikkati çeken Üstel, "Türkiye ile iyi ilişkilerimiz sayesinde eğitimde yaşadığımız sıkıntıları aşıyoruz." ifadesini kullandı.
 
Bu yıl okullarda eğitimi haftada iki gün tam güne çıkardıklarını aktaran Üstel, 2025 yılında tüm okullarda tam gün eğitimi beş güne çıkarmayı ve eğitim sistemini yavaş yavaş daha çağdaş bir noktaya taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından Üstel ve Tekin karşılıklı hediye takdiminde bulundu.
 
Bakan Tekin, daha sonra Atatürk Meslek Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Uygulama Anaokulu ile Hala Sultan İlahiyat Kolejini ziyaret etti. Bu okullarda okuyan öğrenci, öğretmen ve idarecilerle sohbet eden Bakan Tekin, beklentileri dinledi.
 
Bakan Tekin ile beraber ziyaretlere KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen de katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.