BAKAN TEKİN, KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDE BİRİNCİ DERECEDEN YAKININI KAYBEDEN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU  
BAKAN TEKİN, KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDE BİRİNCİ DERECEDEN YAKININI KAYBEDEN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

BAKAN TEKİN, KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMDE BİRİNCİ DERECEDEN YAKININI KAYBEDEN ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'taki temasları kapsamında depremde birinci dereceden yakınını kaybeden öğretmenlerle bir araya geldi.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem felaketinin ardından yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere incelemelerde bulunduğu Kahramanmaraş'ta, depremde birinci dereceden yakınlarını kaybeden öğretmenlerle görüştü. Pınarbaşı Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Vadisi'nde gerçekleşen buluşmada konuşan Bakan Yusuf Tekin, öncelikle bu gibi olaylarda empatide bulunmanın oldukça zor olduğunu, empatinin çok ötesinde bir durum yaşandığını ifade etti.

 

"Dostlarınız, öğrencileriniz, arkadaşlarınız, mesai arkadaşlarınız ve tüm kayıp canlarımız için baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin." diyen Bakan Tekin, kayıplar için yapılabilecek ilk şeyin hayır duası etmek olduğunu belirterek, "İkincisi de yaşasaydılar nasıl bir Türkiye inşa etmek için çaba sarf edeceklerse, aynı şekilde devam etmek gerekiyor. Biz de şu anda el birliğiyle onu devam ettirmeye çaba sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Görüşmede, bu anlamda neler yapılabileceğini konuşmak üzere bulunduğunu kaydeden Bakan Tekin, "Aslında biz konuşmayacağız, sadece sizleri dinleyeceğiz." dedi.

 

Bakan Tekin şöyle devam etti: "Millî Eğitim Bakanlığı olarak olayın bütün boyutlarının düşünüp her bir konuda alınması gereken tedbirleri almak için buradayız. Yapabileceğimiz şeyler belli. Birincisi, yıkılan ve hasar gören okullarla ilgili maddi tedbirleri alacağız. Öğrencilerimizin bu süre içerisindeki akademik kayıplarını telafi edecek adımları atacağız. Burada çalışan öğretmen arkadaşlarımızın hem psikolojik hem de fiziksel olarak daha iyi koşullarda çalışması için, acılarını hafifletecek tedbirler almak açısından yapabileceklerimizin neler olduğunu, kendi meslekleri açısından alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu istişare etmek üzere bugün buradayız."

 

Millî Eğitim Bakanlığının bir aile olarak çalışmalarına devam edeceğinin taahhüdünü verebileceğini söyleyen Bakan Tekin, buluşmadaki her öğretmenin de bu ailenin bir ferdi olduğunu vurguladı.

 

Bakan Tekin, "Onların huzuru ve iyi bir ortamda çalışması bizim için çok kritik. Alınması gereken tedbir her ne ise onu alacağımızı taahhüt ediyorum." diye konuştu.

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim Vadisi'nde düzenleme programda Kahramanmaraş'ta görev yapan öğretmenlerle buluştu. Tekin, öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini aldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.