BAKAN TEKİN ARDAHAN'DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN TEKİN ARDAHAN'DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN TEKİN ARDAHAN'DA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Ardahan'da Valilik ve okul ziyaretinde bulundu, iftarda öğretmenlerle buluştu.


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ardahan ziyareti kapsamında öncelikle Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okulun öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya gelen Bakan Tekin, öğretmenlerle sohbet etti. Bakan Tekin, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Neşe Yılmaz Türk'ün doğum gününü kutlayarak hediye verdi.

Öğretmenler, buluşma nedeniyle Bakan Tekin'e teşekkürlerini sundular.

Bakan Tekin daha sonra iftar programında öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitimcilere hitap eden Tekin, öğretmenlerle sohbet etmeyi ve karşılıklı istişareyi önemsediklerini söyledi.

Eğitim ordusunun ortak kararla başaramayacağı hiçbir şey olamayacağına işaret eden Tekin, şunları dile getirdi:

"En iyi ve en başarılı modeli alıp gelsek, Bakanlık da bunu yayınlasa ama öğretmen arkadaşlar bunu içselleştirmezse ve kabullenmezse yaptığımız şeyin hiçbir karşılığı yok. Yaptığımız şeyin hataları, kusurları olsa dahi, arkadaşlarımız kusurları kapatan formda 'Beraberce bu yükü yükleneceğiz.' psikolojisiyle hareket ederse modelimizin eksiklikleri ve aksaklıkları da olsa daha başarılı olacağımıza inanıyorum. O yüzden biz attığımız her adımda arkadaşlarla konuşalım istiyoruz. Hem yaptığımız şeyleri anlatalım hem de arkadaşlarımızın bizim göremediğimiz, fark edemediğimiz bir eksiklik varsa onu bize hatırlatmalarına imkân oluşturmuş olalım istiyoruz."

Bakan Tekin, bu çalışmayı tüm Bakanlık kadrolarıyla yürüttüklerini ve her ilçeye muhakkak bir Bakanlık yetkilisinin uğradığını bildirdi.

Sahada alınan verilerin ve notların öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılandığını aktaran Tekin, "Sizlerle birlikte çalışmaktan onur duyuyorum. 1 milyon 100 bin kişilik bir orduyuz. Beraber altına imza attığımız bir işin başarısız olma imkânı yok. Çok farklılıklarımız olabilir ama ortak noktada buluşmalıyız. Bizi millet yapan değerler altında buluşmalıyız. Burada buluştuğumuzda altından kalkamayacağımız hiçbir iş olmaz. Bu kadar büyük bir aile ile aynı hedefe odaklanırsak başarmama ihtimalimiz yok. Hep beraber başaracağız." ifadelerini kullandı.

Ardından Bakan Tekin, Ardahan Valiliğini ziyaret ederek kentte gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

Bakan Tekin'in Ardahan ziyareti kapsamındaki son durağı ise Göle ilçesinde yer alan Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Programı Proje Okulu oldu. Burada öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Tekin, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.