Bakan Avcı´nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı  
Bakan Avcı´nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Bakan Avcı´nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı  

Bakan Avcı´nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Bakan Avcı’nın mesajı şöyle:
 
“Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş millî bir bayramdır.
 
23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, millî hafızamızda özenle saklanan; hâkimiyetin “bilâkayd u şart” millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık savaşımızın da yönetildiği merkezdir ve ülkemizin kalbidir. “Gazi Meclis” unvanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin taşıdığı kimliğin ve üstlendiği tarihî misyonun en veciz ifadesidir.
 
96 yıl önce bugün açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizi işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak iradeyi oluşturmuş, aziz milletimizin bütün unsurlarını ortak bir ülküde birleştirmiş; Türkiye Cumhuriyeti’ni de bu birlik şuuru üzerine inşa etmiştir.
 
23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır.
 
Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insanî değerlere ve millî iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına; milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tamdır.
 
23 Nisan 1920’de açılan Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını; Millî Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle ve hürmetle yâd ediyoruz.
 
Başta çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her geçen gün daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak ulaşacağımız nice bayramlar temenni ediyorum.”

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.