Bakan Avcı ve Bakan Ramazanoğlu, engelli öğrencilere tablet dağıttı  
Bakan Avcı ve Bakan Ramazanoğlu, engelli öğrencilere tablet dağıttı

Bakan Avcı ve Bakan Ramazanoğlu, engelli öğrencilere tablet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte Ankara Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Okulu’nda, “Üçüncü El Projesi“ kapsamında düzenlenen törene katılarak çocuklara tablet ve cihaz dağıttı.

Bakan Avcı ve Bakan Ramazanoğlu, engelli öğrencilere tablet dağıttı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu´ndaki tablet dağıtımı için düzenlenen törende, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisiyle karşılandı. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından Bakan Avcı ve Bakan Ramazanoğlu, çocukları kutlayarak, onlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında Türkiye´de ilk kez engelli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen proje sergisini gezen Bakan Avcı ile Ramazanoğlu, "Üçüncü El Projesi" kapsamında 38 engelli öğrenciye tablet dağıttı.

 

“Öğrenciler engel durumlarına göre çene, kol hareketi ve sesle bilgisayarı yönlendirebilecek”

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, okulda, normal bilgisayar ve cihazları kullanamayan öğrenciler için engel durumlarına göre çene, kol hareketi, ses ve hatta nefesle yönlendirilebilir bilgisayarlar ve aparatlar bulunduğunu söyledi. Okuldaki öğrencilerin bu araçlarla, hiçbir engeli olmayan arkadaşları gibi, kendilerine göre tasarlanmış bilgisayarları kullanabildiğine dikkati çeken Bakan Avcı, "Bu okulun öğrencileri ilk defa TÜBİTAK yarışmasında yaptıkları çalışmalarla derece aldılar. Dolayısıyla bu okulda bundan sonra da çok güzel projeler gelişecek." dedi.

 

“Stephen Hawking köşesi açacağız”

Okula ilişkin planladıkları yenilikler hakkında da bilgi veren Bakan Avcı, "Okulumuzda uygun bir yerde Stephen Hawking köşesi açacağız. Çocuklarımıza rol model olarak ünlü fizikçiyi göstererek, ´Bakın değişik engeller sizin bilimde, sanatta farklı şeyler geliştirmenize engel olmuyor´ diyeceğiz. Bu projenin amacı da bir anlamda öğrencilerimize bu öz güveni kazandırmak. Zaten kazanmış durumdalar." ifadelerini kullandı. Bakan Avcı, özellikli tablet ile bilgisayarları sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar, laboratuvarda kullanılan cihazlar için altyapıyı kuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına, TÜBİTAK ve bakanlığının ilgili birimlerine teşekkürlerini iletti.

 

"Çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da bütün çocukları eşit şartlara getirmek ve onların eşit imkanlardan yararlanmasını sağlamak için engel tanımadıklarını dile getirdi. Bu kapsamda teknolojinin sunduğu bütün imkanları çocuklar için kullandıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, "Bir baş hareketi, bir nefes, bir ses, hatta elinin, kolunun hareketiyle bile bilgisayar kullanabiliyor, böylece birçok proje üretebiliyorlar. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada çocuklarımızın hayatlarındaki engellerin daha az olduğu, mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak. Biz de Bakanlık olarak bu konuda dünyadaki gelişmeleri takip edip, diğer bakanlıklarla iş birliği içinde bu imkanları çocuklarımıza sunma gayreti içindeyiz." diye konuştu. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.