Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfı Logo Yarışması ödül törenine katıldı  
Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfı Logo Yarışması ödül törenine katıldı

Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfı Logo Yarışması ödül törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir´de Türk Dünyası Vakfı´nın yeni logosunun tanıtım toplantısı için düzenlenen törene katıldı. 

Bakan Avcı, Türk Dünyası Vakfı Logo Yarışması ödül törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Sanayi ve Ticaret Koordinasyon Merkezi´nde düzenlenen Türk Dünyası Vakfı´nın yeni logosunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, logo tasarımı için düzenlenen yarışmada birinci olan Gökhan Koç´u ve yarışmaya katılan diğer sanatçıları tebrik etti. Yarışmaya 323 kişinin katıldığını anımsatan Bakan Avcı, lale yaprağı ve su damlası şeklindeki logonun Türk Dünyası Vakfı´nın bundan sonraki çalışmalarında hayırlı hizmetlere aracı olacağını düşündüğünü söyledi.

Bakan Avcı, Eskişehir´in 2013 Türk Dünyası Başkenti olma sürecinin, 28 Mayıs 2011´de Odunpazarı Meydanı´nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı dönemindeki bir vaadi olarak başladığını ifade etti. 

 

"Eskişehir´e çok kalıcı eserler kazandırıldı" 

Bakan Avcı, Türk Dünyası Başkenti tarafından ilçelere Kültür Evleri´nin açıldığını, kentteki pek çok tarihi eserin restorasyon ve renovasyonunun yapıldığını dile getirdi. Eskişehir Türk Dünyası Ajansı´nca başlatılan  eserlerin, hizmetlerin devamı için, bunların yarım kalmaması için Türk Dünyası Vakfı´nı kurduklarına değinen Bakan Avcı şunları kaydetti: "Bu vakfından yine daha önce yaşananlar ne olursa olsun Eskişehir´in ilgili bütün aktörlerini, Büyükşehir Belediye Başkanını, ilçe belediye başkanlarını, oda başkanlarını, üniversite hocalarını, rektörlerini, milletvekillerini genel kurul olarak topladık yani bu vakfı biz küçük bir odada kapalı kapılar ardında, ´biz bize yeteriz´ anlayışıyla, küçük olsun bizim olsun anlayışı ile kurmadık. Eskişehir´in bütün kurumlarını temsil edecek, kucaklayacak bir vakıf olsun diye çok geniş bir katılımla önce istişarelerini daha sonra genel kurulunu yaptık. Vakıf senedini hazırladık. Eskişehir´e çok kalıcı eserler kazandırıldı. Daha da kazandırılacak."

Bakan Avcı, yapılan tüm çalışmaların "Ajastan Vakıfa" isimli kitapta tüm kent halkına anlattıklarını belirterek, "Bugüne kadar bu güzel hizmetleri aksamadan buraya kadar getirdik. Bundan sonra da bu hizmetler devam edecek" diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.