Bakan Avcı Siyer-i Nebi Ödül Töreni´ne katıldı  
Bakan Avcı Siyer-i Nebi Ödül Töreni´ne katıldı

Bakan Avcı Siyer-i Nebi Ödül Töreni´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla düzenlenen ve Hazreti Muhammed´in insanlığa örnek hayatının genç nesillere aktarılmasını hedefleyen Siyer-i Nebi Ödül Töreni´ne katıldı.

Bakan Avcı Siyer-i Nebi Ödül Töreni´ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni´ne katıldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş “birliğiyle düzenlenen yarışmanın ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Vasip Şahin´in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mühim olanın bu yarışmayı kazanmak olmadığını dile getirerek iki cihan saadetinin kapılarını açan Hz. Peygamberi anlamayı, anlatmayı kendine dert edinmenin dertlerin, sıkıntıların en güzeli olduğunu vurguladı ve “Bizler eğer rehberimizin izinden hakkıyla gidiyor olsaydık, coğrafyamızda bunca zulüm yaşanmaz, kan akmaz, gözyaşı dökülmezdi” dedi. 

“Biz O´nu Çok Sevdik" sloganıyla düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni’nde, ilk beşe giren üniversite öğrencileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın elinden aldı.

Yarışmada birincilik ödülünü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Seyfullah Fatih Aydın, ikincilik ödülünü İÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Nursena Erener, üçüncülük ödülünü İÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Abdullatif Çetin, dördüncülük ödülünü MÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fatih Ceniklioğlu ve beşincilik ödülünü İÜ Eczacılık Fakültesi öğrencisi Gülüstan Badur kazandı.

 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.