Bakan Avcı, Moldova Eğitim Bakanı Sandu İle Görüştü  
Bakan Avcı, Moldova Eğitim Bakanı Sandu İle Görüştü

Bakan Avcı, Moldova Eğitim Bakanı Sandu İle Görüştü

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Moldova Eğitim Bakanı Maia Sandu ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Moldova Eğitim Bakanı Sandu İle Görüştü

Bakanlık merkez binada gerçekleşen görüşmede Bakan Avcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Moldova ile özellikle eğitim alanındaki ilişkilerimiz çok güzel gidiyor. Ama tabi ki daha da iyi olabilir. 1996 yılında ‘Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması’ imzalamışız. O günden bugüne çok şey değişti. Zaman içinde iki ülke ilişkilerinde, eğitim dışında başka alanlarda da pek çok güzel gelişmeler oldu. İnşallah bundan sonraki dönemde, sizin de önderliğinizde ilişkilerimizi, özellikle de eğitim alanında daha yukarı basamaklara taşırız” dedi.

 

“Gagavuz Soydaşlarımız, Çok Güzel Bir Dostluk Köprüsü Oluşturuyorlar”

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi seviyelere taşınması için güzel bir köprünün de bulunduğunu anımsatan Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gökoğuz Özerk Bölgesi ve oradaki Gagavuz soydaşlarımız, aramızdaki ilişkiler için çok güzel bir dostluk köprüsü oluşturuyorlar. Sadece Gökoğuz Özerk Bölgesi değil, tüm Moldova için ilişkilerimizin çok yukarı seviyelere taşınmasını arzu ediyoruz. Orada bulunan bir iki okul ile ilgili önerilerimiz, zaten daha önce konuşulmuştu. Sizin de yakından bildiği kurumlarımızdan biri olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) da orada çalışmalar yürütüyor. Bildiğim kadarıyla Gökoğuz Bölgesi’nde bir lisemiz bulunuyor. Söz konusu okulumuz, önümüzdeki süreçte bir eğitim kompleksi şeklinde olacak ve Komrat’taki yeni binası TİKA tarafından yapılacak.”

 

Moldova’da güzel ve örnek bir meslek lisesinin de yapılmasını arzu ettiklerini ifade eden Bakan Avcı, “Öncelikle Türkçe’nin Moldova genelinde eğitim öğretim dili olarak kullanılmasındaki çabalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu çabaların yanı sıra orada güzel ve örnek bir meslek lisesi de yapalım. İnşallah bu meslek lisesi, Moldova’daki gençlerimiz için iyi bir kapı olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Moldova’dan gelen öğrenciler için verilen burslara da değinen Bakan Avcı, “Moldova’dan gelen öğrencilerimiz için verdiğimiz burslar var ve bu bursları daha fazla da arttırabiliriz. Bu ziyaretiniz, konuştuğumuz tüm bu konularda yeni bir başlangıç olacaktır” dedi.

 

Konuk Bakan Sandu ise, Türkiye’de olmaktan duyduğu mutluğu ifade ederek, eğitim başta olmak üzere her alandaki işbirliğinin artarak devam etmesini arzu ettiklerini kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.