Bakan Avcı, METEK Projesi Kapanış Konferansı´na Katıldı  
Bakan Avcı, METEK Projesi Kapanış Konferansı´na Katıldı

Bakan Avcı, METEK Projesi Kapanış Konferansı´na Katıldı

Bakan Avcı, "İş dünyasının gereksinimlerine uygun nitelikli, bilgisi güncel bir işgücü potansiyeli oluşturmamız gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de ulusal kalite güvencesine sahip bir mesleki ve teknik eğitim sistemine ulaşmamız büyük önem taşıyor" dedi. 

Bakan Avcı, METEK Projesi Kapanış Konferansı´na Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, JW Marriott Hotel´de düzenlenen, Türkiye´de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Kapanış Konferansı´nda, meslek ve teknik eğitimin her zamankinden daha çok önem kazandığını belirtti.

Yerel ve küresel ekonomide rekabetin artmasıyla nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın da arttığına işaret eden Bakan Avcı, "İş dünyasının gereksinimlerine uygun nitelikli, bilgisi güncel bir işgücü potansiyeli oluşturmamız gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için de ulusal kalite güvencesine sahip bir mesleki ve teknik eğitim sistemine ulaşmamız büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Bu kapsamında  METEK Projesi´nin çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade eden Avcı, proje ile mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Bu kapsamda, Kalite Geliştirme Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandığını, mesleki ve teknik eğitimde ulusal ve uluslararası kabul gören kriterlere ulaşmak için alınması gereken tedbirlerinin belirlendiğini aktaran Bakan Avcı, Öz Değerlendirme Rehberlik Kılavuzu ile Ulusal Kalite Referans ve Rehberlik Kılavuzu hazırlandığını da ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde Kaliteyi Geliştirme Daire Başkanlığının da  tahsis edildiğini kaydeden Bakan Avcı, ayrıca müfredat geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Projeyle adalet, denizcilik, sağlık ve tarım sektörlerinde yer alan 13 alan ve 14 dalda öğretim programları geliştirildiğini belirten Bakan Avcı, bunun mini pilot uygulamasının da 12 ildeki 16 okulda gerçekleştirildiğini anlattı.

 

Bakan Avcı, projenin başarıyla tamamlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.