Bakan Avcı, Marmara Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni´ne Katıldı  
Bakan Avcı, Marmara Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni´ne Katıldı

Bakan Avcı, Marmara Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni´ne Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Marmara Üniversitesi´nin akademik yılı açılış törenine katıldı.

Bakan Avcı, Marmara Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni´ne Katıldı

Marmara Üniversitesinin Haydarpaşa Yerleşkesi´nde düzenlenen akademik yıl açılışı töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan´ın yanı sıra Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de mezunlarından olduğu üniversitenin akademik yıl açılışına katıldığı için büyük heyecan duyduğunu dile getirdi.

İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun olduğu dönemde futbola çok meraklı olmasına karşın aynı zamanda üniversite eğitimi görmeyi çok arzuladığını ifade eden Erdoğan, imam hatip lisesi mezunları için şartların zor olmasına karşın, fark derslerini vererek Aksaray´daki İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi´nde okuduğunu aktardı. Okulun, mezuniyetinden 1 yıl sonra 1982´de, Marmara Üniversitesi adını aldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O zamanlar Ahmet Davutoğlu hocamız da asistanlık dönemini geçiriyordu. Böyle bir yapının içindeydik ve genç bir mezun olarak ayrıldığım Marmara Üniversitesine bugün Türkiye Cumhuriyetinin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak geldim. Bundan dolayı gerçekten heyecanımı gizlemekte zorlanıyorum" diye konuştu.

Marmara Üniversitesinin ilk nüvesinin atıldığı 1883 yılından bugüne kadar çok sayıda bilim insanı, sanatçı, siyasetçi, bürokrat yetiştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti´ne bir cumhurbaşkanı yetiştirmiş olmasını da Marmara Üniversitesi adına bir iftihar vesilesi olarak gördüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnşallah bizi bu makama doğrudan oylarıyla layık gören aziz milletimize olduğu kadar bizim yetişmemize vesile olan üniversitemize, çok değerli hocalarımıza, üniversite mensuplarımıza da mahcup olmayacak, inşallah yüzünüzü kara çıkartmayacağım. Yine bu vesileyle gerek öğrencilik yaptığım dönemde emeği olan hocalarımdan, gerek 133 yıl içinde, üniversiteye emek veren değerli bilim insanlarından vefat etmiş olanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olanlarına da uzun, sağlıklı bir hayat temenni ediyorum." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda yeni akademik yılın öğrenciler, akademisyenler ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

 

Törenin sonunda Rektör Arat, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a, üzerinde üniversitenin rektörlük binasının gravürünün yer aldığı gümüş bir tabak takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.