Bakan Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi´ni Ziyaret Etti  
Bakan Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi´ni Ziyaret Etti

Bakan Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi´ni Ziyaret Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: "İnşallah Mardin, barış ve çözüm sürecinin alması gereken istikamet konusunda hepimize örnek teşkil edecek uygulamalara imza atar"

Bakan Avcı, Mardin Büyükşehir Belediyesi´ni Ziyaret Etti

Bakan Avcı Mardin´deki temasları kapsamında, beraberinde Vali Mustafa Taşkesen ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk´ü ziyaret etti.

 

Buradaki konuşmasında Bakan Avcı, yüzyıllardan beri Mardin´in çok farklı kültür, dil ve inançları barış ve ahenk içinde bir arada yaşatmış kadim bir kent olduğunu söyledi.

 

Bakan Avcı, bugün yaptıkları "Bölge Değerlendirme Toplantısı"nda bölgenin eğitim sorunlarının görüşülmesinin yanı sıra Mardin´in çok zengin birikiminin eğitim dünyasına bir kez daha tanıtılmasını da hedefleri arasına aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

 

"Son zamanlarda eğitim kurumlarımıza yönelik olumsuz davranışlar, hiçbir yere yakışmaz ama Mardin´e hiç yakışmaz. Onun için Mardin´de bunların bir daha tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiğini konuşmak için geldik. Mardin´de çok büyük misafirperverlik gördük. İnşallah Mardin, barış ve çözüm sürecinin alması gereken istikamet konusunda hepimize örnek teşkil edecek uygulamalara imza atar. Bu yaşanan olumsuzluk, Mardin´in güzel imajına çok zarar vermez."

 

Türk, ziyaretin sonunda Bakan Avcı´ya telkari gümüş işlemeli vazo hediye etti.

 

Bakan Avcı, daha sonra "Tarihi Dönüşüm" projesi kapsamında restore edilen Gazipaşa İlkokulu´nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.