Bakan Avcı; "Eskişehir´in Güzel Okullarından Biri Tekrar Hayat Bulacak"  
Bakan Avcı;

Bakan Avcı; "Eskişehir´in Güzel Okullarından Biri Tekrar Hayat Bulacak"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de bir dizi programa katıldı. Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi ile Stadyum inşaatlarında incelemelerde bulunan Bakan Avcı, Süleyman Çakır Lisesi´nin bulunduğu bölgeyi de ziyaret etti. Süleyman Çakır Kız Lisesi´nin açılışının, önümüzdeki yıl yapılacağını söyledi.

Bakan Avcı;

Bakan Avcı, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Eskişehir´de Türk Dünyası Doğa Parkı´na gitti. Bakan Avcı, burada, Dede Korkut Anıt Duvarı´nın inşaatını gezerek, sorumlu Bekir Sıddık Soysal´dan bilgi aldı. Daha sonra 33 bin kişi kapasiteli stadyum inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın gelecek sezona yetişeceğini bildirdi.

"Mevcut stat yerimizin ne olacağı konusunda hala tereddüt edenler varsa bir kez daha açıklayayım" diyen Bakan Avcı, şunları söyledi:

“Stadyumun Açılışını İnşallah 19 Mayıs’ta Hep Beraber Yaparız”

Orası da Türk Dünyası Meydanı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı´na bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz çünkü başka yerlerde eski stat yerleri alınıyor yeni stadın masrafı oradan çıkarılıyor. Yeni stat yapmak için eski stat yerleri yapılaşmaya açılıyor. Eskişehir bunun bir istisnası. Baştan beri söylediğimiz gibi Eskişehir´de eski stat yeri yapılaşmaya açılmıyor. Türk Dünyası Meydanı olarak Türkiye´nin en büyük meydanlarından biri olacak inşallah. İnşallah örnek bir stat olacak. Eskişehirspor´umuz başta olmak üzere bütün kulüplerimize hayırlı olsun. İnşallah açılışını da 19 Mayıs´ta hep beraber yaparız. 19 Mayıs anlamlı bir gün.

Stadyumdaki incelemelerin ardından Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi´nin inşaat alanını da gezen Bakan Avcı, daha sonra kent merkezinde bir süre önce yıkılan Süleyman Çakır Lisesi´nin bulunduğu bölgeye geçti. Burada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Süleyman Çakır Mezunları Seneye Bu Zamanlar Okullarına Kavuşmuş Olacak”

Süleyman Çakır Kız Lisesi´nin açılışını önümüzdeki yıl bu zamanlar yaparız. Okulumuz 24 derslikli olacak. Eskişehir´in güzel okullarından biri tekrar hayat bulacak. Dolayısıyla bütün Süleyman Çakır mezunları, emekli öğretmenleri müsterih olsunlar, seneye bu zamanlar okullarına kavuşmuş olacaklar.

 

Ayrıca Bakan Avcı, Türk Dünyası Meydanı´nın altına otopark yapılacağını, bu kapsamda Süleyman Çakır Kız Lisesi´nin altında otopark bulunmayacağını sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.