ADIYAMAN'DA EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN SAHA ZİYARETLERİ  
ADIYAMAN'DA EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN SAHA ZİYARETLERİ

ADIYAMAN'DA EĞİTİM ÖĞRETİM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN SAHA ZİYARETLERİ

Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında, tüm birimleriyle deprem bölgesinde yürütülen eğitim öğretim süreçlerine ilişkin saha çalışmaları gerçekleştiriyor. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, bu kapsamda Adıyaman'da yürütülen faaliyetleri yerinde görmek amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Adıyaman Valisi Osman Varol'u makamında ziyaret eden Ökten, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Ökten, K-20 Konteyner Kent Yerleşkesi'ndeki Umut İlkokulu'nda da ikinci dönemlerinin ilk derslerinde öğrencilerle bir araya geldi. Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan aşçılık, giyim ve kuaförlük atölyeleri ile kurslarına ziyaret gerçekleştiren Ökten, depremzede kursiyerlerin taleplerini dinledi.
 
Bakan Yardımcısı Ökten daha sonra 6 Şubat depremlerinde enkazdan yaralı olarak çıkarılan ve tedavisi devam eden Menderes İlkokulu Müdürü İsmet Kaya'yı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ökten, Adıyaman Fen Lisesi ve Esentepe Anadolu Lisesinde de öğrenci ve öğretmenlerle öğretmenler odasında buluşarak görüş ve önerileri dinledi.
 
Ziyaretleri kapsamında Perre Uygulama Oteli Konferans Salonunda düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısına katılan Ökten, Adıyaman okul ve kurum yöneticileriyle bir araya gelerek Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu, okul yöneticilerinin görüş ve önerilerini aldı.
 
Ökten, Adıyaman temaslarının ikinci gününde Valilik tarafından birinci deprem saati olan 04.17'de organize edilen 6 Şubat depremini anma etkinliğine katıldı. Depremde vefat eden vatandaşların anısına yapılan sessiz yürüyüşe ve sonrasında yapılan dualara eşlik etti.
 
Ökten ve beraberindekiler, 6 Şubat depreminin birinci yılı dolayısıyla Adıyaman Şehir Kabristanı'nı ziyaret ederek öğrencilerin Kur'an tilavetinin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına sabırlar diledi.
 
Ziyaretlerde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve ilgili kurum amirleri katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.