"2019 PROF. DR. FUAT SEZGİN YILI" İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI  

"2019 PROF. DR. FUAT SEZGİN YILI" İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Millî Eğitim Bakanlığı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi arasında “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan,  Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Ortaöğretim Genel Müdürü Cevdet Vural, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu katıldı.
 
2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı
2018 yılında vefat eden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı  Prof. Dr. Fuat Sezgin´in anısına, bu sene Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edildi.  İslam kültür ve medeniyeti ile bilim ve teknoloji mirasının dünya medeniyetine yaptığı katkılar çerçevesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarının hayatları, eserleri ve sonraki asırlara etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve Kırıkkale Üniversitesi arasında kurumların ilgi ve etki alanlarına göre “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” kapsamında yapacakları etkinlikler belirlendi.
 
 “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri çerçevesinde tüm ortaokul ve lise öğrencileri arası sempozyum, panel, çalıştay, karikatür, kara kalem, şiir, kompozisyon, makale yarışmaları, İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinasyonunda “İslam Bilim Tarihi ve Medeniyetimizin Yapı Taşları” Öğrenci Sempozyumu, İslam İşbirliği Teşkilatı iş birliğinde “Model Uluslararası Öğrenci Konferansı”, “Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İzinde İslam Bilim Tarihinin Öncüleri” adlı biyografi çalışması, “Geçmişten Geleceğe Bilimsel Tasarımlar” konulu sergiler, “İslam Bilim Tarihine Yön Veren Bilim İnsanları” konulu “II. Ulusal Öğretmen Sempozyumu”, Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinde 70’i aşkın farklı ülkeden okuyan öğrenciler tarafından “Fuat Sezgin Biyografisinin 50 Dile Çevrilmesi”, Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına “Bilim Işığında Geleceğe Genç Bakış” konulu “3. Ulusal Öğrenci Kongresi” gibi pek çok faaliyetin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.